Mina bästa tips för att ta hand om huden

Ett av mina största intressen är skönhet och att ta hand om både hud och kropp. För mig är det superviktigt att man är noga med att göra rent ansiktet varje morgon och kväll efter att ha tagit bort sminket. Jag vet att många slarvar med detta och tror att det inte är någon fara med att sova med smink då och då, men jag kan berätta för er redan nu att det är så fel!

För att få en vacker jämn hy är det viktigt att ta bort allt man applicerar på huden under dagen. Det samlas nämligen oändligt många bakterier under sminket, framförallt om man redan har mycket problem med finnar och pormaskar.

Såhär ser mina dagliga hudvårdsrutiner ut:

Varje morgon sköljer jag av mitt ansikte med ljummet vatten och en mild oparfymerad tvål som är skonsam mot huden.

När jag väl gjort detta applicerar jag min dagkräm som är anpassad för torr hud. Jag har större tendenser att bli för torr på sköra ställen i ansiktet som runt läppar, näsa och ögon. Därför är det superviktigt att man är noga med just dagkrämen.

När jag väl gjort detta kan jag börja sminka mig som vanligt och eftersom jag använder mig av veganskt smink som inte är djurtestat och är oparfymerat, så är detta inte något jag behöver oroa mig så mycket för. Dock är jag väldigt noga med att alltid skölja av mig sminket varje kväll med min skonsamma milda tvål som jag nämnde innan. Därefter använder jag ofta en ansiktsmask innan jag applicerar min nattkräm som jag sover med.

Dag- och nattkräm är verkligen något av de bästa inköpen jag någonsin gjort. Det är faktiskt det som hjälpt mig att kunna hålla min torra hud i schack och jag känner verkligen hur den får sin tid att återfuktas varje natt innan jag ska gå och lägga mig.

Så ta hand om huden väl, det kommer gynna er gott!